frisorbloggen.blogg.se

Vi är fyra tjejer som går frisörlinjen. Det här är våran blogg om styling, produkter och våran resa genom denna håriga värld.

Curlers

Kategori: Rebecca

Förra veckan så skulle min mormor på middag och bad mig göra något roligt. Jag valde att använda mig av curlers i olika storlekar för att få en naturlig finish samt en massa volym.
 
Det tog cirka 30 minuter att sätta i sen fick hon självtorka lite innan jag blåste med varmluft för att få håret torrt. Det är jätte viktigt att håret är HELT torrt, annars förstörs hela frisyren. Jag använde mig av en root boost innan jag satte i curlers, sedan avslutade jag med hårspray och glansdroppar. 
 
 
 
 
 
 
 Av Rebecca 

Hårtips part 1

Kategori: Linn

Små tips för ett finare och friskare hår:
 
Du kan absolut borsta håret när det är blött men ta det försiktigt och börja från topparma och kamma ur lite och arbeta dig successivt uppåt, dela gärna upp i olika passér om du har tid.  
Tvätta håret så sällan du bara kan, det mår håret bra av och tar längre tid innan håret blir smutsigt och fett. Alltså ju oftare du tvättar håret ju fortare blir det fett och smutsigt!

När håret är blött mår det absolut bästa av att lufttorka. Ruffsa absolut inte igenom håret men en handduk, du skapar du bara onödiga tovor. Krama hellre igenom håret försiktigt med en handduk och om du har brottom kan du ta fönen men glöm för allt i världen inte värmeskyddet!
 
Värmeskydd är ett måste när du stylar ditt hår med värmeverktyg som fön, plattång, locktång mm. Värme skyddet sluter in topparn och skyddar dem emot slitage, vilket förhindrar slitna toppar. 
Ett otroligt bra värmeskydd ifrån wella som jag är galen i, skaka på flaska och spruta på toppar och längderna i fuktigt hår. Luktar även otroligt gott! 
 
Att massage av hårbotten ska bidra till att håret växer dubbel så snabbt är inte bevisat att det funkar men däremot mår hårbotten och hårsäckarna bättre av att bli stimulerade och det kan bidra till att håret växer fortare men det är inte helt säkert. 
 
Sov gärna med flätor eller en lös toffs. Håret trasslar sig mer när man sover än vad man tror. Använd dock tofsar utan metall, metallen sliter utrikiskt mycker och skär av hårstråna.
 

Extensions

Kategori: Rebecca

200 nailhair slingor + inklippning. Insatta av Rebecka, en av våra fantastiska medarbetare av denna frisörblogg! 
 


Folieslingor

Kategori: Emilia

Förra veckan hade jag min kompis Sara på besök i salongen som ville slinga håret. 
Hennes naturliga hårfärg är väldigt mörk brun, och hon vill ha väldigt blont hår, men vill inte lägga i en bottenfärg för att det blir en väldigt markant utväxt. Så därför la vi då in folie slingor. nästa gång Sara kommer på besök till salongen igen så ska vi blanda de väldigt blonda slingorna med en mer naturlig blond färg för att tona ner det platinablonda håret. 
 
Här är en före och efterbild på resultatet.



Första inlägget - Extensions

Kategori: Linn

Äntligen slänger vi upp första inlägget. Här har jag gjort en löshårsinsättning med 100 slingor, min första gång faktiskt. Blev riktigt nöjd, och nu två månader senare har hon inte tappat en enda slinga. Hon är naturligt blond och vi använde den ljusblonda färgen #613 från delightfulhair.se.
 
Före bilden: Här var hennes hår platinablond och väldigt blekt efter sommaren.
 
Efterbild: Här har lagt in två nyanser börkare slingor samt satt in extensions 
(Bilderna är tagen vi olika tillfällen)